0751628030

Testimoniale

Pe Alina am cunoscut-o pe când Martin avea 2 ani și 9 luni, în primele lui zile de grădiniță. Era mereu pusă pe glume, râdea cu copiii, îi îmbrățișa. Ne-a cucerit. Și pe mine și pe Martin. Așa că am continuat să ne vedem și în afara grădiniței. În Grădina Botanică, la ziua lui Martin.
Ne vedem și acum. Pentru că nu ai cum să renunți la ea. E bună, blândă, veselă, empatică, minunată cu copiii.

Adina Constantinescu

Alina este o persoană care a avut un impact semnificativ în dezvoltarea emotională/ cognitivă a baiețelului meu, David când i-a fost educator principal (3-4 ani). A fost mentor, educator, prieten, un foarte bun îndrumator care a reușit să câștige în mod sincer și real respectul și afecțiunea celui mic. Și
acum după aproape un an de când nu ne-am mai întâlnit cu ea, când își amintește, îmi cere să mă joc cu el “jocul liniștii” așa cum se juca împreună cu Alina la gradi. Îi mulțumesc Alinei pentru grija acordată lui David și pentru toate evaluarile documentate pe care le-a pregătit pentru noi, cei mari, cu privire la dezvoltarea și progresul copilului.

Alina Ghica

O recomand  cu mare drag, pe Alina, avem nevoie de serviciile ei, noi, părintii, din momentul în care începem să conștientizăm ce responsabilitate uriasă avem. Când începem cu amenajarea spațiului copilului, atunci când începem să cumpărăm jucării, atunci când începem dezvoltarea cognitivă dar și cea emoțională. Trăim într-o societate ghidată după principii “într-o ureche”, fără suport informațional, Alina vine și ne ajută aici, ajută copilul să fie structurat de mic, pentru că tot ce se întâmplă între 0 și 6 ani, reprezintă bazele adultului de mâine.
Este nevoie de multă înțelegere și validare emoțională, pentru mulți dintre noi, validarea emoțională, nu a existat. Ascultare activă, sigurantă, încredere… avem nevoie de o nouă generație, una empatică, curioasă și plină de încredere!
Alina, e unul dintre oamenii care ne poate ajuta în formarea acestei generații.
Vă recomand să apelați cu mare încredere, chiar dacă uneori simțiți că nu aveți nevoie!

Angie Dimitrașcu

Alina a fost singura educatoare a lui Filip de care lui i-a plăcut. În 3 ani de grădiniță, a avut vreo 4 educatoare. Pe trei dintre ele le ține minte pentru lucruri neplăcute, dar despre Alina își amintește cu plăcere.

Carol Dan

Alina este o persoană blândă, empatică și care tratează copiii cu multă afecțiune! Alina s-a ocupat de acomodarea fetiței noastre la grădiniță la vârsta de 1 an și 2 luni. Nu a fost ușor, dar cu multă blândețe și afecțiune a reușit să transforme grădinița într-o experiență frumoasă și atractivă. Alina este și un bun profesionist care a reușit să dezvolte Amaliei multe abilități de la o vârstă fragedă și să pună baza educației ei. Alina găsește acel echilibru între cognitiv și emoțional prin care copilul se dezvoltă armonios!

Diana Toma

Băiatul meu a întâlnit-o pe Alina în primul lui an de grădiniță și, deși timpul a trecut, își amintește cu drag de acea perioadă. Ne-am fi dorit să fie mai mult timp alături de el, dar atât cât a fost, s-a simțit în siguranță și a cunoscut lumea prin multă joacă și experiment datorită energiei bune a Alinei.
Mult succes, Alina, păcat că nu putem da timpul înapoi!

Claudia Covaci

Dacă mă întrebați pe mine cum ar trebui să arate/fie un educator montessori…aș putea să spun scurt…Alina. Ea s- a implicat fff mult în adaptarea la grădiniță a baiețelului nostru Tudor, dar și în dezvoltarea lui personală. Petrecând cele două săptămâni de adaptare la grădiniță alături de ea și Tudor, am reușit să observ că este o persoană caldă și cu multă răbdare! Nu doar cu un copil ci cu toți, reușea să mențină liniștea în clasă și totodată să fie calmă. Tudor s- a dezvoltat foarte frumos în acea perioadă, a învățat bunele maniere! Multumim Alina, ne- a arătat și acasă Tudor cum se sufla nasul, cum trebuie să se spele pe mâini, etc. Am fost foarte mulțumiți și dacă am avea opțiunea de a o alege ca educator/ îndrumator din nou, am face-o cu toată încrederea!!!
Mulțumiri și baftă multă!

Ionuț Marin

Perioada în care Alina a fost educatoarea fiului meu a fost una dintre cele mai relaxante pentru noi: protestele de dimineață ale lui Tudor au fost înlocuite cu nerăbdarea de a ajunge la grădi. Alina i-a câștigat simpatia din prima zi, a adus echilibru și calm în grupa de copii, învățându-i să devină autonomi, să relaționeze cu ceilalți, să fie veseli și autentici.

Iulia Popescu

Alina este o persoană empatică, atentă la nevoile copiilor, calmă, blândă. Mi-a plăcut mult la ea că nu avea prejudecăți, nu judeca copilul și a crezut chiar și în Tudor, care a avut o acomodare mai dificilă! A avut credința că își va arăta și el adevărata natură. Cu ajutorul ei am reușit să avem o acomodare la grădiniță cât mai lină și blândă și știa de fiecare dată cum să-l invite la muncă pe Tudor. Pentru noi ca părinți a fost foarte important ca pe lângă mediul de la grădiniță să existe și acea legătură între Tudor și cea care urma să-i fie mentor dar și prieten, pentru că da, Tudor s-a atașat extraordinar de mult de Alina. În aproape un an cât i-a fost educator, Alina l-a ajutat pe Tudor să se dezvolte cât mai armonios, iar cu noi părinții a avut o relație deschisă! Am primit o evaluare extrem de minuțioasă și clară a lui Tudor.
De fiecare dată când avea ocazia, Alina ne recomanda cărți de citit despre educația și dezvoltarea naturală a copiilor nouă părinților. Dar, ne recomanda și cărți potrivite de lectură pentru cei mici. O recomandăm pe Alina din tot sufletul tuturor părinților! Succes!!!

Larisa Marin

Alina m-a însoțit timp de 12 ani în procesul de educare a fiului meu. Mama singură, fără cunoștințe de parenting, eu însumi neștiind care îmi sunt propriile nevoi, am avut privilegiul să cresc alături de ea, ca ființă umană și ca mamă. De la Alina am învățat să mă las pe genunchi la nivelul lui David pentru a lua contact vizual cu el, să îi recunosc și validez sentimentele atunci când cade și se lovește, să îi respect spațiul ca oricărei ființe umane de pe acest pământ.
Alina ia în serios copilul și nevoile acestuia. Este prezentă sută la sută atunci când este în preajma lui. Știe să pună limite sănătoase și să spună „Nu“ cu blândețe. Alina este o fire veselă, optimistă, râde mult și știe să se joace. Autenticitatea și transparența ei oferă copilului siguranță și încredere. Cu ajutorul ei am făcut cunoștiință cu sistemul alternativ de educație, cu cărțile lui Thomas Gordon, Jesper Juul, Alfie Kohn, Marshall B. Rosenberg, Maria Montessori, dar și cu oameni importanți în sistemul educațional din România, precum Carmen Anghelescu.
Ca mamă dar și ca pedagogă, sunt bucuroasă să știu că în România avem astfel de oameni iar munca Alinei, părerea mea, transformă zilnic puțin câte puțin acest sistem depășit, într-unul mai performant. Și poate contribuie la o lume mai bună, o lume în care parinții, cu sprijin profesional, învață despre propriile nevoi pentru a putea fi un exemplu pentru proprii copii.

Mihaela Cămară

Sunt Monica Reu, trainer certificat în Comunicare Nonviolentă, președintele Asociației pentru Comunicare Nonviolentă din România, mama unei Emma minunate, astăzi în vârstă de 11 ani. Am fost binecuvântate să o cunoaștem pe Alina pe când Emma avea doi ani și zece luni și a început grădinița la Casa Montessori. Alina era pe atunci asistent de educator Montessori, iar Emma a avut parte de căldura ei, de atitudinea ei jucăușă și de empatia ei timp de trei ani. Relația cu Alina s-a extins rapid și dincolo de grădiniță, căci Emma o trecea negreșit pe Alina pe lista ei de invitați la petrecerile de ziua ei. M-a încântat întotdeauna interesul și aplecarea Alinei către Comunicare Nonviolentă, și îmi amintesc cu drag participările ei la mai multe dintre cursurile mele, până când, cred eu, a devenit fluentă în acest limbaj. Este o parte a sufletului Alinei care cheamă întotdeauna copiii la ea și îi ține aproape.
O calitate pe care am apreciat-o de când am văzut-o prima dată, a fost calitatea ascultării ei – Alina îl vede pe copil, în esența lui, îl ascultă și îl ia în serios, îi arată respect și atenție nedivizată. Îi înțelege nevoile și e aproape de sufletul lui.

Monica Reu

Alina este minunată! Ne-a cucerit, atât pe noi cât și pe puștiul nostru, cu blândețea și modul empatic de a se purta. Copiii o iubesc și se simt respectați și ascultați, capătă încredere și realizează mai ușor că sunt Oameni, chiar dacă sunt încă mici.

Vlad Băilescu

Alina este un exemplu de potrivire perfectă a omului cu profesia. Un amestec rarisim de empatie și structură, reușește cu ușurință să relaționeze autentic cu copiii. Fiica mea a îndrăgit-o din prima clipă și o păstrează în inima ei, câțiva ani mai târziu. Aș sublinia marea calitate a Alinei, aceea de a fi o fină observatoare a individualității copilului. A reușit să o cunoască pe Aurora profund, ne-a oferit multe indicii bune despre felul ei de a fi, informații valoroase pe care poate nu le-am fi observat atât de bine și de devreme în iureșul zelului de proaspăt părinți.

Alexandra Simiean

Alina este foarte blândă și atentă cu copiii, abordarea ei este centrată pe cultivarea inteligenței emoționale, pe dezvoltarea abilităților de comunicare a celor mici, pe educația prin artă și lectură. Este un educator echilibrat și autentic, apreciat și de copii și de părinți. O recomand cu căldură.

Ioana Țibuleac

Alina a fost educatoarea băiețelului nostru și suntem foarte norocoși că a fost așa. Îi mulțumim din suflet pentru răbdare și blândețe, pentru veselia ei și modul jucăuș de a relaționa cu copiii, pentru încurajări și pentru accentul pus pe cultivarea încrederii de sine, pentru felul ei minunat de a le arăta ce înseamnă empatia, felul ei de a fi alături de copii atunci când le era greu, de a le asculta oful 🙂
Și creativitatea ei.. Ne amintim des de acea serbare-petrecere-concert în care copiii au cântat la instrumente improvizate, ce idee minunată de a face lucrurile altfel, de a îi lăsa să se exprime liber, ce distracție a fost!
Te pupam cu drag si dor!

Carmen Grigorescu

Alina este o persoană caldă, empatică și răbdătoare cu copiii.
A fost prima educatoare pentru fiul nostru și faptul că îl știam la grădiniță alături de Alina ne-a oferit multă liniște, știind că este pe mâini bune.
Fiul nostru s-a dezvoltat frumos emoțional și s-a integrat de minune în colectiv cu ajutorul Alinei.

Mihai Mușat

Am avut norocul ca Radu să o aibă pe Alina alături chiar în primii lui ani de viață, pe la 3-4 ani, când era deja la grădiniță. Și ce bine a fost! Și acum, când avem ocazia, ne amintim cu drag și povestim cât de mult a contat pentru dezvoltarea lui emoțională anul acela. Alina asta știe să facă foarte bine: să fie acolo, cu copiii și pentru ei, atunci când au mai multă nevoie. Mulțumim, Alina.

Carmen Călin

Fiul meu își aduce aminte cu drag de Alina. L-am întrebat ce îi placea la educatoarea lui, a spus că îi plăcea că era veselă. Așa aș spune și eu, Alina este o persoană veselă și jucăușă, iar eu și soțul meu ne-am simțit în siguranță de fiecare dată când plecam de la grădiniță. Alina ne-a văzut și ne-a tratat ca pe o familie unică. Pentru noi a fost cel mai important aspect al acelor ani, atât noi cât și Sasha să se simtă în siguranță și să petreacă timp alături de o persoană plină de viață și curioasă vis a vis de sufletul lui. Suntem profund recunoscători pentru întâlnirea cu Alina. Multumim

Florina Oprea